Индексите на Уолстрийт хванаха зелена вълна

Цената на петрола WTI се повиши до 55.89 в края на деня

Индексите на Уолстрийт хванаха зелена вълна
420 ~ 3 мин. четене

Вчера индексите на Уолстрийт хванаха зелена вълна, след като енергийният сектор беше подкрепен от по-високите цени на петрола в следствие на намалелите запаси в САЩ. Индексът на сините чипове Dow Jones скочи с 258 пункта, поведен от поскъпването на Chevron и Exxon Mobil. Широкият S&P 500 нарасна с 0.65% до 2 887 пункта, а технологичният Nasdaq – 0.38% до 7 856 пункта.

Цената на петрола WTI се повиши до 55.89 в края на деня, а енергийният сектор отчете ръст от 1.4% след като Администрацията за енергийна администрация заяви, че запасите от петрол в САЩ са намали с 10 млн. барела през миналата седмица.

Внимателно наблюдаваният спред между 10-годишните и 2-годишните облигации падна до минус 6 базисни пункта в сряда. Този ход увеличи загубите от предишната сесия, когато инверсията на кривата на доходността регистрира най-ниското си ниво от 2007 г. насам. Междувременно доходността по 30-годишните американски облигации се срина до ново рекордно ниско ниво в сряда, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Акцентите днес

Данни за безработицата – Германия

Днес в 10:55 часа ще разберем каква е ситуацията с безработицата в Германия за август. Очаква се да няма съществена промяна спрямо юли, но предвид опасността пред икономиката на страната е възможно да се появи волатилност при валутните двойки, съдържащи в себе си еврото.

Данни за БВП – САЩ

Малко по-късно, в 15:30 часа Търговското министерство на САЩ ще изнесе данните за брутния вътрешен продукт за второто тримесечие. Очаква се на годишна база да няма промяна, но на тримесечна анализаторите прогнозират лек спад. Данните са с високо икономическо значение и е вероятно волатилност да засегне зелената валута.

Инструменти на фокус

Lululemon Athletica Inc. – Дневна

Компанията за спортно облекло продължава обещаващото си движение в рамките на възходящия канал, поставил началото си през декември миналата година. Към момента котировките кръжат около 50-дневната ЕМА, като макар и да има краткосрочни пробиви, те са ограничени от долната граница на канала. Очакванията ни са тенденцията да се запази, поради което всяко понижение в цената може да се използва за покупка на по-изгодни цени.

NZD/AUD – Дневна

След пробив на възходящия канал, NZD/AUD сформира низходящо движение в рамките на доста тесен канал с не големи дневни отклонения. Индикаторът Стохастик кръжи под 20 пункта и очакваме в скоро време да изпрати котировките до горната граница на новосформирания канал за тест. При неуспех спокойно ще може да се влезе в краткосрочна къса позиция с цел стойности около 0.9350.

Cocoa NY – Дневна

След драматичния спад през юли и август, през последните две седмици какаото прави обещаващо движение, а индикаторът MACD потвърждава положителните ни нагласи с възходящото си движение, макар и в негативна територия. Предвид възходящия тренд през последната година очакваме постепенно основната съставка на шоколада да се възстанови, като потвърждение за това би било изкачване над 50-дневната средна ЕМА.

DAX 30 – Дневна

Дневната графика на немския бенчмарк ни показва сформиран рейндж след пробива на долната граница на възходящия канал в началото на август. Хоризонтали ни подсказват, че границите на този рейндж са преодолявани както от мечките, така и от биковете неотдавна, формирайки средносрочна посока на движение. Следващи нива за преодоляване след излизане от този канал са около психологическите 12 000 пункта в бичия сценарий и след това 12 100 пункта, а при надмощие на мечките – спад под 11 440 ще може да се приеме за сигнал за скъсяване на индекса.Подкрепи Economic.bg