Държавното „Информационно обслужване” ще прави сайта на Европредседателството

Фирмата бе единствен кандидат по обществената поръчка с оферта за 69 900 лв.

Държавното „Информационно обслужване” ще прави сайта на Европредседателството

Държавната компания „Информационно обслужване” АД ще разработи сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС. Фирмата беше единственият кандидат за изпълнител, след като никой друг не кандидатства в обществената поръчка.

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 е готово да плати за нов сайт 70 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е 20 календарни дни след подписването на договора за възлагане. Овен изграждането на сайт, фирмата изпълнител трябва да създаде и мобилно приложение и да ги поддържа в рамките на 6-месечното Европредседателство.

„Информационно обслужване” ще изгради сайта на Българското председателство по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Порталът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Припомняме, че процедурата за разработване на страницата на първото Българско председателство беше подновена в началото на септември с променени условия. Причината беше, че нито един от тримата кандидати, явили се тогава, не успя да покрие изискванията на първата обществена поръчка за сайта на Председателството.

Коментари: 0