Информацията за данъчна реформа в САЩ даде тласък на долара

Петролът поскъпва заради намаление при щатските запаси

Информацията за данъчна реформа в САЩ даде тласък на долара
Американските фондови пазари не успяха да продължат доброто си представяне от предходния ден въпреки днешното потвърждение от финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин, че планът за данъчна реформа на президента ще включва 15% корпоративна данъчна ставка. Водещите щатски индекси затвориха сесията с леко понижение. Dow Jones регистрира спад от 0.1%, затваряйки на 20975.09, основен принос за което имаше Procter & Gamble. Въпреки че се доближи до исторически рекордна стойност, всеобхватният индекс S&P 500 приключи деня с понижение от 0.05%, като компаниите от сектора за недвижими имоти бяха основните „виновници“.

В очакване на положителните новини от Белия дом, американският долар заздрави своите позиции срещу най-големия си конкурент, достигайки $1.0903 за едно евро. Златото, от своя страна, се отчете с леко поскъпване след достигане на двуседмичното си дъно. Въпреки очакванията на повечето анализатори за продължаване на негативния тренд, цената на спот пазара се покачи с 0.41% до $1268.90 за тройунция.

След като бяха публикувани данни за намаление с 3.6 милиона барела на щатските запаси от петрол, суровината покачи своята цена, но това не беше достатъчно, за да завърши деня сред печелившите. Американският лек суров петрол поевтиня с 0.27% до $49.25 за барел, а сортът Брент – с 0.87% до $51.54 за барел.

Акценти днес

В 14:45ч. Европейската централна банка ще публикува изявление за паричната си политика. Въпреки данните за растеж и  силна инфлация в зоната не се очаква  промяна на лихвения процент, а той да остана на досегашното си ниво от 0.00%. На вниманието на пазарните участници ще бъде пресконференцията на президента на институцията Марио Драги, която ще се състои 45мин по-късно.

Celgene

Силното търсене на продуктите на био фармацевтичната компания и устойчив ръст на акциите са предпоставка за откриване на дълга позиция в средносрочен към дългосрочен план. Консолидацията в лек низходящ канал ни дава възможност да пласираме чакаща поръчка за покупка над линията на съпротива  около 126.90. Очакваме при пробив купувачите да задвижат цената до нов локален максимум и достигане на историческия връх при 141. След активиране на поръчката препоръчваме стоп ниво на 121 долара за акция.

GBP/USD

След значителния скок, който направи в средата на месеца, последните дни валутната двойка се търгува в рейндж между 1.2848 и 1.2776. Може да се очаква успешен пробив на нивото на съпротива, което ще доведе възможност за възобновяване на бичия тренд и достигане на психологическата граница от 1.29.

Palladium

Цената на паладия се движи в стесняващ се възходящ трендови канал, като ценният метал гони достигане на своя двугодишен връх от $817.15. Покачването се очаква продължи, но пробив на нивото на съпротива е малко вероятен, което ще открие добра възможност отваряне на къса позиция, с цел достигане на стойности около 50-дневната средна.

CAC 40

След като отвори със значителен гап в деня след президентските избори, френският индекс забави темпо и консолидира. Очакваме опит за частично покриване на гапа и тест на нивото на подкрепа, след което възходящото движение да продължи.

ЕЛАНА Трейдинг
Коментари: 0