Instagram добавя функцията \"пазаруване\"

Фирмите ще могат да маркират по пет продукта във всяка снимка

Instagram добавя функцията \
4097 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Следващата седмица Instagram стартира функцията "онлайн пазаруване". Приложението ще позволи на търговците на дребно да добавят цени на стоките в своите снимки, които потребителите могат след това да закупят. Фирмите ще могат да маркират по пет продукта във всяка снимка. Промяната ще започне тестово първо в САЩ с 20 търговци на дребно, след което ще се разшири към Европа.

"Мобилността промени начина, по който хората пазаруват", коментират от Instagram.

Идеята за новата услуга започва още през месец май. Тогава дизайнери, инженери и продуктови мениджъри на Instagram се събират в Калифорния, където е централата на компанията, но не в нея, а в къща под наем. Там, далеч от компютрите и въоръжени с молив и хартия те започват да проучват въпроса важен за бъдещето на приложението за споделяне на снимки: Как да накараме нашите потребители да пазаруват?

Експертите са обмисляли как да въведат търговския инструмент в приложението без подходът да е прекалено агресивен за потребителите. Заедно те създават 150 идеи и след обширен процес на елиминиране, екипът установява финалния дизайн, който ще бъде въведен за новата функция. Продуктите ще бъдат отбелязвани на снимките в приложението, както сега се отбелязват приятелите. Кликвайки върху стоката хората ще получават подробности за нея, а кликвайки два пъти ще бъдат пренасочвани директно към сайта на търговеца, пише Bloomberg. 

Екипът ще събира данни от поведението на потребителите, за да разбере как да развива новата услуга в бъдеще. Основният проблем при онлайн пазаруването в социалните медии е, че доказано той не работи добре. Затова специалистите се стремят да направят услугата в Instagram по-неангажираща за потребителите. 

Подкрепи Economic.bg