iPhone 8 ще поддържа 4К видео и ще снима с 60 кадъра в секунда

Форматът ще се поддържа както от задната, така и от предната камера

iPhone 8  ще поддържа 4К видео и ще снима с 60 кадъра в секунда
Появилият се наскоро код за високоговорителя на Apple – Home Pod, в който бяха намерени подробности за някои характеристики на iPhone 8, сега продължава да дава сведения за бъдещия флагман на марката. Според най-новите доклади, всички камери на устройството ще поддържат 4К видео, съобщава Apple Insider.  
От кодовете става ясно, че и задните, и предните фото системи ще имат възможност за записване на видео с висока разделителна способност със скорост от 60 кадъра в секунда. Моделите iPhone 7 и iPhone 7 Plus също поддържат 4K видео, но с 30 кадъра в секунда и то единствено посредством задната камера. 
Видеото в iPhone 8  също така ще се записва в новия HEVC формат, който се очаква да дойде с iOS 11 тази есен. Този кодек от следващо поколение е с подобрен алгоритъм и позволява запаметяване на клиповете в малки размери файлове, но едновременно с  това поддържайки високо качество. Всичко това е огромно предимство за ентусиазираните да записват видеа в 4K, тъй като ще могат да ги съхраняват и обработват по-лесно на иначе ограничените откъм памет смартфони. HEVC също така ще спомогне за организирането на файловете и натоварването на процесора. 
На тазгодишната WDC конференция стана ясно, че някои конфигурации на Mac ще могат да се похвалят с поддръжка на HEVC, в това число 27-инчовия iMac от 2015 г. и моделите MacBook и MacBook Pro от 2016 г. 
Сега се поражда и надеждата, че следващото поколение iPhone също ще поддържа подобни функции, макар и да няма официално потвърждение на новината. 
Коментари: 0