Иран планира жп връзка с Европа през България

Страната се интересува от съвместни фармацевтични предприятия

Иран планира жп връзка с Европа през България
Нов транспортен коридор от Азия към Европа може да мине през нашата страна. Иран планира изграждането на железопътен коридор през Грузия и разглежда България като привилегирована възможност за реализацията на проекта за транспортна свързаност с Европа.

Това стана ясно след среща на президента Росен Плевнелиев с президента на Иран Хасан Роухани в рамките на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

Плевнелиев и Роухани смятат, че е важно двете страни да използват момента след отпадането на санкциите срещу Иран, за да засилят търговско-икономическото и инвестиционното си сътрудничество.

Президентът Плевнелиев е очертал възможностите за ирански фирми да стъпят на европейския пазар, като използват конкурентните преимущества на България, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Двамата президенти са посочили като особено перспективно сътрудничеството в областта на фармацевтиката, където иранската страна разглежда възможностите за създаване на съвместни предприятия с български партньори.  
Коментари: 0