\"Ислямска държава\" плаши с нови атентати в Египет

Джихадистите все по-често вземат на прицел религиозните малцинства в страната

\
880 ~ 1 мин. четене
Терористичната групировка "Ислямска държава" планира нови атентати в Египет. Това стана ясно от думите на местния лидер на организацията в Египет, който предупреди мюсюлманите да стоят на страна от събирания на християни, както и от правителствени и европейски обекти, защото ИДИЛ ще продължи нападенията си срещу "легитимни цели", предаде Reuters.

Предупреждението на лидерът на екстремистката групировка е отправено в интервю за седмичния вестник на "Ислямска държава" -  "Ал Наба". Името му не се съобщава.

Религиозните малцинства в Египет все по-често стават мишена на джихадистите. С действията си целят да отправят послание към президента Абдел Фатах ас Сиси, който обеща да защитава християните и другите малцинства в страната. 

ИДИЛ вече гледа към цели, намиращи се извън базата на организацията на полуостров Синай, подлагайки правителството на допълнителен натиск и създавайки сериозни проблеми на силите за сигурност в Египет, пише още Reuters. 

Агенцията припомня, че преди месец атентатори самоубийци на "Ислямска държава" се взривиха в две християнски черкви в Александрия и Тарта. При инцидента загинаха най-малко 45 души. Атаките бяха едни oт най-кървавите през последните няколко години в страната. 
Коментари: 0