Истории, разказани с глина

Когато Изабел Немечек усети непреодолимата сила на таланта, тя смени професията си

Истории, разказани с глина

Снимка: Личен архив

284 ~ 1 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Рибарят е уловил три златни рибки и докато пуши лула, се пита дали да не им изпълни по едно желание. Малкият Принц пък е готов да полети с устрема на птиците…

Изабел Немечек умее да разказва истории с глина, които всеки сам после да допише.

Пътят

Като дете Изабел най-много обича да рисува и да майстори с ръцете си. После обаче се отдалечава от това любимо занимание. Завършва строително инженерство, работи в архитектурни бюра, но чувства как нещо все я тегли другаде. Преди десетина години се появява силен творчески зов и жива сила, която набира все повече енергия. Известно време живее в дълбок вътрешен конфликт неизвестната посока ли да предпочете, или да продължи по утъпкания път.

Изборът

„Придвижвах се напред на сляпо. Правех нещата постепенно, без мисъл за резултата. Оставих се на процеса, рисувах, спомних си за глината... През лятото на 2012 г. реших да продам на туристите по морето направеното, а с парите си купих първата пещ. Работех, експериментирах и учех - от прочетеното, видяното, от опита и най-вече от грешките си. Намерих себе си и усетих каква мощ има отдадеността. Разбрах, че когато нещо идва от сърцето, то е благословено от Вселената“ .

Свързване

Със скулптурите си Изабел Немечек ни кани да събудим жизнеността и енергията на детето в себе си, за да се преоткрием. Тя се радва, когато между скулптурата и нейния притежател се получи вълшебството на приятелското свързване. Затова и направи коледна изложба в столичната галерия “Париж“.

Коментари: 0