Италия и Испания – любими дестинации на българите през 2016 г.

Турция остава на заден план, но доминира с ниски цени

Италия и Испания – любими дестинации на българите през 2016 г.
4343 ~ 2 мин. четене
Автор: Лора Горовска

Любими дестинации за почивка на българите в последно време са Средиземноморските райони на Италия и Испания. Това заяви в коментар за Списание „Икономика“ Славина Колева, директор в туристическа агенция Бохемия.

Интересът в Италия е по-специално към островите Сицилия, Сардиния, Пулия, курортното селище Соренто в Неапол и  Римини на Адриатическото крайбрежие. В Испания най-търсени са испанските курорти Коста Брава, Коста дел Сол, Палма де Майорка, Ламанга дел Мар Менор, Бенидор и Аликанте.

Най-ниският ценови диапазон в тези дестинации започва от 880 лв.

Драгомир Жечев, управител на туристическа агенция
Geographic world изрази мнение, че Италия и Испания ще са любимите дестинации  на българина и през 2016 г. Той посочи, че не бива да се подценяват и познатите курорти в съседните Гърция и Турция.

В Гърция туристите се насочват към Халкидики, района на Олимпийската ривиера, остров Корфу, Йонийското Крайбрежие. Цените започват от 200 лв. и стигат до 1500 лв. за седмичен престой.
В Турция се търсят ваканциите в Мармарис, Кушадасъ, Бебек и Анталия, където сумите варират между 300 и 1500 лв. за седмица.

„В пакетите се включват самолетният билет, летищни такси, седем нощувки на база полупансион или пълен пансион, една екскурзия на български език, застраховка и представител, който се грижи за престоя на туристите“, заяви Славина Колева. Те традиоционно включват 7 нощувки, макар че има и варианти за по-дълъг престои.

„Вече се забелязва спад на туристите, които отиват към Турция. Той не е голям, но определено записванията вървят по-слабо от 2015 г.“, заяви Жечев.  Колева също изрази мнение, че през 2016 г. Турция остава на заден план заради политическата ситуация, макар че преобладава с ниски цени.

Летният сезон обичайно е по-силен, туристите масово предпочитат да пътуват тогава. През зимата те все по-често избират екзотични дестинации като Дубай, а през лятото преобладават почивките в европейските дестинации.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg