Избраха най-популярния туристически обект в света

Капалъ Чарши в Истанбул всяка година се посещава средно от над 91 млн. души

Избраха най-популярния туристически обект в света
4145 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Най-старият и най-големият покрит пазар в света Капалъ Чарши в Истанбул бе обявен за най-популярния туристически обект в света, показва класация на списание "Тайм". Пазарът е един от символите на града край Босфора и всяка година се посещава средно от над 91 млн. души.

Изданието отбелязва, че чаршията е построена през 15-ти век. Към днешна дата на нея има около 4000 магазинчета, в които се продават ръчно рисуван порцелан и керамика, персийски килими, бижута и редица други сувенири и предмети.

"Ако посетите Капалъ Чарши, не забравяйте да се пазарите за цената и не се притеснявайте да се отдалечите от продавача, ако предложената цена не ви хареса. Съветваме тези, които се отегчат от пазаруването, да опитат от продавания тук дюнер или да изпият чаша горчиво турско кафе", препоръчва "Тайм".

Вторият най-посещаван туристически обект в света според изданието е централният площад в Мексико Сити "Сокало", известен като "Площад на Конституцията". След него се нарежда "Таймс Скуеър" в Ню Йорк, който ежегодно се посещава от 50 млн. туристи.


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg