10 изгодни за посещение места в Европа

София също се нарежда сред най-евтините дестинации

10 изгодни за посещение места в Европа
4850 ~ 3 мин. четене
Европа е невероятно място за пътуване. Има някои градове, в които може да видите древни останки, красива архитектура, различно изкуство и уникални култури, без да харчите много пари.

Агенцията за ваканционни сделки Simply Holiday Deals представя инфографика, направена въз основа на Price of Travel’s Backpacker Index. В нея можете да видите някои от най-достъпните места за посещение по време на пътуване в Европа.

Киев, Украйна

Ако стигнете до Киев, не пропускайте да посетите манастирът със златни покриви Kyeovo Pecherska, който е пълен с впечатляващи забележителности. Може да минете и през главната улица Khreshchatyk Street, на която винаги има много хора. Пазарът Andriyivski Uzviz също е място, което си струва да видите. Не забравяйте да вземете метрото до остров Hidropark в река Днепър, където има страхотни плажове за разходка и релакс.

Букурещ, Румъния

Най-големият град в Румъния е смесица от архитектурни чудеса. В него може да срещнете както рушащи се сгради, така и модерна архитектура. Може да посетите няколко църкви, историческия квартал, както и много красиви паркове. Не пропускайте да видите и някои специализирани музеи. Ако искате да се насладите на природата, просто се отправете към покрайнините на града, където има гори и красиви езера.

София, България

Столицата на България е красив град с много паркове и приятни кафета и ресторанти. В него можете да видите много музеи, галерии и нощни клубове. Можете да карате и ски в планината Витоша, разположена на около 10 км извън града. 

Краков, Полша

Този град е богат на история и култура. Старият град е приятен за разходка и средновековният площад. Не забравяйте да посетите Wawell Hill и да видите замъка и катедралата. Има 20 музеи, в които можете да се запознаете с историята на този град.

Варшава, Полша

Старият град е напълно разрушен през Втората световна война, но е реставриран красиво. Можете да посетите The Royal Castle, който в момента е музей. Варшава има оживен нощен живот и фантастична музикална сцена, която ще се хареса на всички нощни птици.

Белград, Сърбия

В Београд можете да видите мястото, в което се сливат река Дунав и река Сава. Точно над тях има стратегически разположена крепост, която разкрива красиви гледки. Има няколко музеи, както и огромен парк вътре. Не пропускайте да видите музея на Tesla и красивата църква на Свети Сава.

Сараево, Босна и Херцеговина

Този красив град е заобиколен от Динарските Алпи и е почти напълно възстановен след войните през 1990-те години. Той се намира близо до някои от най-евтините места за каране на ски в Европа. Не пропускайте да посетите кметството и да се разходите по мостовете на брега на река Миляцка.

Будапеща, Унгария

Известен като „Градът на баните“, в Будапеща можете да посетите Széchenyi Baths, които се помещават в една голяма сграда, наподобяваща бароков дворец. По поречието на Дунав има красиви велоалеи за разходка с велосипед. Има над 200 галерии и музеи, които ще ви запознаят с културата на този град.

Чешки Крумлов, Чехия

Този голям град в Южна Чехия разполага с 13-вековен замък. Можете да се качите на камбанарията и да разгледате целия град. Ако го посетите през лятото, ще бъдете част от Международния музикален фестивал Чешки Крумлов, който започва през юли и завършва през август.

Санкт Петербург, Русия

Този пристанищен град , разположен на брега на Балтийско море, е културен център на Русия. Ако стигнете до него на всяка цена отидете до Църквата на спасителя на кръвта и Петерхоф палас. Ако попаднете на спектакъл на световно известния балет или опера на Марийнския театър, не се колебайте да го посетите.
Подкрепи Economic.bg