Япония още не е решила за зрителите на Олимпиадата

Техният брой може да бъде сведен до 50% от максималния капацитет

Япония още не е решила за зрителите на Олимпиадата

Снимка: БТА

240 ~ 1 мин. четене

Отложените за тази година Летни олимпийски игри в Токио може да се проведат с 50% зрителски капацитет, съобщи вестник Sankei в неделя. За по-големите пространства се обмисля ограничението да бъде 20 000 души. Такива идеи се обсъждат в Япония, където се готвят за организирането на форума в условията на несигурна пандемична обстановка.

Игрите трябваше да се случат миналата година, но заради COVID-19 бяха отложени за тази. Сега те са насрочени за периода 23 юли – 8 август 2021 г.

По-рано източници на Reuters съобщиха, че Япония обмисля да организира Олимпиадата без зрители от чужбина, но председателят на Организационния комитет Сейко Хашимото заяви, че не е вземано такова решение.

Повече яснота за условията, при които ще може да бъдат гледани Летните олимпийски игри в Токио, се очаква да има следващия месец. Досега организаторите многократно са демонстрирали решимостта си да проведат форума тази година на всяка цена – въпреки ниската обществена подкрепа.

Въпреки че броят на случаите на заболели с коронавирус в Япония е сравнително нисък в сравнение с други страни като САЩ, някои райони, включително Токио, все още са в извънредно положение. В момента страната преживява трета вълна от пандемията.

Коментари: 0