Кацаров назначи ново ръководство на болница „Лозенец“

Смяната на дългогодишния директор Любомир Спасов идва след разкрития за незаконни трансплантации и фиктивни хоспитализации

Кацаров назначи ново ръководство на болница „Лозенец“

Снимка: Красимир Свраков

2129 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, освободи настоящия Управителния съвет на лечебното заведение и назначи ново ръководство. Доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев ще управляват бившата правителствена болница до провеждането на конкурс за нови членове на УС.

До смяната се стигна, след като вчера Кацаров изнесе данни, че под дългогодишното управление на проф. Любомир Спасов в болница „Лозенец“ са правени незаконни трансплантации, регистрирани са множество фиктивни хоспитализации, а лечебното заведение е натрупало и много дългове. Тези данни бяха изнесени още преди месеци в журналистическо разследване на Миролюба Бенатова, но тогавашният здравен министър Костадин Ангелов не смени Спасов, въпреки че проверката доказа дори повече нарушения, отколкото бяха посочени в разследването.

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „Лозенец“, с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg