Как да актуализираме Windows 10?

Няколко стъпки, които ще Ви помогнат

Как да актуализираме Windows 10?

Снимка: Microsoft

4379 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Въпреки че операционната система излезе преди няколко дни, все още много от потребителите не могат да я обновят. Microsoft предлага безплатен „ъпдейт” на софтуера само за лицензирани Windows 7 и 8.

Няколко стъпки, които ще Ви помогнат

Кликвайки върху логото на Windows в долния десен ъгъл на екрана на компютъра се отваря прозорец, натискайки бутона “reserve” системата препраща към страница, където трябва да дадете имейл адрес, след което получавате имейл с потвърждение, че резервацията е завършена.


Ако отново кликнете върху иконата Windows – новто изображение се показва на дисплея, което означава, че вашият компютър е готов да работи с новия софтуер и трябва да изпрати съобщение, което да Ви уведоми, че Win 10 е изтеглен и е готов да се активира.

След като натиснете бутона продължи “OK, let`s continue” се появява ново съобщение, което посочва, че ще се наложи да рестартирате компютъра си няколко пъти. След това ще бъдете поканени да запазите операцията и може да изберете кога да започне обновяването – веднага “Start the upgrade now” или по-късно “Schedule it for later”.

Натискането на старт бутона отваря административен прозорец с молба за разрешение да се даде възможност на софтуера да направи промени в компютъра. След това ще се появи лицензирано споразумение, с което трябва да се съгласите или актуализацията не може да продължи.

Компютърът се рестартира и излиза информация, колко процента остават до края на обновяването. Тази част отнема повече време (30-40 мин.), по време на актуализацията устройството ще се рестартира няколко пъти.

Процесът отнема различно време, в зависимост от скоростта на Вашата интернет връзка. 

Подкрепи Economic.bg