Как да улесните изгарянето на мазнините?

Интензивните тренировки не са единственото нещо, което предразполага организма да гори мазнини

Как да улесните изгарянето на мазнините?

Обикновено, когато имаме натрупани повечко мазнини, които искаме да изгорим, първата ни асоциация е спорт. И това е съвсем правилно. Интензивните тренировки обаче, не са единственото нещо, което предразполага организма да гори мазнини. 

Всъщност, за постигане на оптимални резултати със спорта, е необходимо да предразположим тялото по такъв начин, че то да гори мазнините по-ефективно - преди, по време на и след самата тренировка.

Ето няколко продукта, които природата любезно ни предоставя, за да ни подпомогнат в тази нелека задача. Те са познати още като натурални фет бърнъри:

Зелено (вместо черно) кафе

Стандартното черно кафе, от което се приготвя и популярната напитка, представлява печени зърна кафе. Поради тази причина, структурата и основните компоненти на кафето са изменени. Обикновеното кафе, което толкова обичаме сутрин рано, носи със себе си както някои полезни, така и някои не толкова полезни свойства. 

От своя страна зеленото кафе по дефиниция се приема в сурово състояние. В необработения си вид, зеленото кафе и неговият екстракт имат силно антиоскидантно действие, което помага за намаляване на нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта. Най-често, зърната се натрошават, за да се добавят към здравословни шейкове или да се консумират в най-концентрирания си вид като капсули, които се разтварят в тялото.

Зеленото кафе е един от сигурните начини да направите тренировките за изгаряне на мазнини по-ефективни. Този природен фет бърнър е задължителна част от програмата за горене на калории и мазнини. 

Бял чай

Различните видове чай носят много благоприятни за организма свойства. Съвсем не е случайно, че чайовете са част от Азиатската култура. В източната култура, белият чай, например, не е бил възприеман просто като напитка, а като лекарство за ежедневна поддръжка на личното здраве. Нещо повече – той е използван като основно оръжие срещу акумулирането на нови мазнини.

За съжаление, белят чай не е бил масово разпространен в западния свят. Поне преди учените да открият полезните му свойства, от които източният свят се е възползвал в продължение на векове. Белият чай се обработва от тялото по-лесно от черния и зеления чай. Това позволява да бъдат запазени високите нива на антиоксиданти и поддържащи вещества в него.

Плодът на Акай

Акай е вид боровинка, която расте в Амазонските тропически гори. Учените твърдят, че тя съдържа ценни аминокиселини и заслужава да се счита за мощен имуностимулатор и антиоксидант. Въпреки, че не съдържа кофеин, плодът стимулира организма в изразходването на енергия по всички възможни начини. Така, по естествен начин организма изгаря и излишни мазнини, което го прави един от най-мощните натурални фет бърнъри.

Плодът на Акай придава по-свеж общ вид и подхранва с допълнителна енергия срещу умората. Подсилва скоростта на изгаряне на мазнините и се бори с окислителното увреждане на клетките. Акай успява да даде нужния тласък към спорта, като цялостно увеличава циркулацията на кръвта и предразполага към физически упражнения.

Коментари: 0