Как куфарът ни да е пръв на лентата за багаж на летището

Лесният трик разкрива летищен служител

Как куфарът ни да е пръв на лентата за багаж на летището
Всеки, който е пътувал със самолет, знае, че чакането за багаж често отнема доста време.

Слизаме от самолета, минаваме проверка и отиваме до лентите за багаж, а често куфарът не ни чака.

Много хора избират къде да застанат - често там, където лентата се появява, така че веднага да грабнат куфара си от конвейера.

Ако желаете, обаче, да се освободите от този ритуал по чакането, вижте един лесен трик, разкрит от работник на рампата за багаж през британския в. "Телеграф".

"Най-добрата опция е да сте от последните чекирали се пътници на гишето, и така и багажът ви съответно е сред последните чекирани, пише в сайта Quora Томас Ло Скито, служител на рампа.

"Куфарите винаги се редят по реда на пристигане в количките за багаж, които ги свалят от самолета. Така ако сте се чекирали сред последните, куфарите ви ще са на последната количка и съответно ще бъдат от първите разтоварени", обяснява той.

Обратното също важи. Ако сте от първите чекирали се, то багажът ви ще е сред последните разтоварени и пуснати на лентата.

Също така времето, за което багажът отива до въртящите се ленти, зависи от големината на самолета. За разтоварването на багаж от най-големите самолети може да е необходим и повече от час.

Ако летите в първа или бизнес класа, то вие сте пътник с приоритет, така че не чакате дълго багажа си. Някои програми за лоялност на авиокомпаниите предлагат подобна услуга и за пътниците си в икономична класа.

Пак според служители на летище, ако сложите на куфара си лепенка с надпис "Чупливо", то при разтоварването куфарът ви ще бъде по-внимателно третиран и е по-малко вероятно да го намерите счупен, но пък е и по-вероятно да е сред последните натоварени на самолета.
Коментари: 0