Как правилно да ядем ябълки
Ето някои съвети на експерти

Ябълките са едни от най-полезните плодове и сред най-вкусните за много от нас. Как обаче е най-правилно да ги ядем?
Ябълките са в топ три на плодовете с най-много пестициди. Затова специалистите препоръчват, че трябва да ги изплакнем обилно с вода преди ядене, пише the Guardian.
Хубаво е те да не се белят, защото с обелката се губят повечето флавоноиди, които се борят ефективно срещу свободните радикали. Освен това вкусът на ябълката не е същият.
Експертите посочват още, че съхраняването на плодове и зеленчуци в хладилника е кулинарно престъпление. То потиска активността на химическите съставки, които пораждат вкуса. Препоръчва се докато се яде ябълка да не се пие нищо.
Що се отнася до предпочитания към сорт и вид, общото правило гласи, че по-червените и по-малките ябълки са по-вкусни, а по-големите и по-зелените са и по-непривлекателни за купувачите.
Семките на ябълката може да се ядат, но не в прекалено количество, тъй като съдържат опасното вещество амигдалинов гликозит.
Ябълките са идеални за хапване между основните хранения, когато имате нужда от нещо сладко и леко.