Как се подбира добра акция за инвестиция

Мастър клас ще подготви участниците за анализ на компании и техните книжа

Как се подбира добра акция за инвестиция

Какви са спецификите при избор на компания и сектор при инвестициите в акции, и какви практически подходи могат да ползват инвеститорите – това ще бъде фокусът на  новия Мастър клас „Анализ на акции“от експертите на ЕЛАНА Трейдинг, който ще се проведе на 7 ноември 2014 г. В рамките на ден експертите ще подготвят практически участниците в мастър класа как да разбират кога една компания е подценена или надценена, как да анализират различни икономически сектори и какъв подход да имат при разглеждането на акции от телекомуникационен, добивен и други сектори.

„Инвестицията в акции е различна от тази в други финансови инструменти“ - обяснява Цветослав Цачев, ръководител „Анализи“ в ЕЛАНА Трейдинг. Той е единият от експертите, разработили практическата програма, в която участниците ще навлязат в конкретни примери за индустрии и компании.  

„Да си акционер, означава да станеш съсобственик в една компания.  Затова на акциите ти не можеш да гледаш просто като на финансови инструменти. Тук става въпрос за едно съдружение“ – уточнява Цачев. 

Климент Робев, който е експерт в отдел „Международни финансови пазари“ на ЕЛАНА Трейдинг и е вторият лектор в обучението, обръща внимание на това, че акциите имат предимството пред другите финансови инструменти, че генерират паричен поток.  „Затова се налага инвеститорът да познава компанията и да разбира средата, в която тя се развива“ – обяснява Робев. 

Предстоящият Мастър клас „Анализ на акции“ се организира, за да помогне на тези, които спестяват чрез инвестиция в акции или имат такива намерения, да бъдат подготвени за „домашното“, което ги чака, за да спечелят от начинанието си.

Експертите са подготвили конкретни примери с компании от Българска фондова борса и от различни борси в света.  Специално ще се обърне внимание и на вечно „горещата тема“ с популярните Интернет акции.

Мастър класът е подходящ за всички, които се интересуват от инвестиции в акции и дори за тези, които желаят да разберат какво на практика значи да си акционер.

Подробна информация за програмата, експертите и регистрация за участие до 6 ноември 2014 г. :http://www.elana.net/trading/events/master-class/

Коментари: 0