Какво е да спиш в стъклена капсула на скала 400 метра над земята

На това приключение може да се насладите в Свещената долина в Перу

Какво е да спиш в стъклена капсула на скала 400 метра над земята

Снимка: SkyLodge Adventure Suites/Natura Vive

3896 ~ 2 мин. четене

Бихте ли прекарали деня и нощта в прозрачна стъклена капсула, висяща от висока скала? Такава възможност предлагат грандиозните Skylodge Adventures Suites, стъклени вили, разположени на скалите в свещената долина на Перу. Ако сте достатъчно смели, тези кристални къщички са достъпни само след като изкачите по въже 400 метра (около 1300 фута) по скалите.

Но пък ако се установите за нощта, ще можете да се порадвате на впечатляващи панорамни гледки към дивата долина и на Млечния път в небето, разказва CNN.

Идеята зад тези необичайни и екстремни жилища е да се предложи на туристите "уникално преживяване, което да ги свърже с природата или да ги накара да осъзнаят какъв лукс може да бъде връзката с природата", казва Наталия Родригес, мениджър на SkyLodge.

Апартаментите са продукт на компанията за приключенски туризъм Natura Vive, които искат техните гости да открият авантюриста в себе си.

В кабинките с размери 24 на 8 фута гостите разполагат с 4 легла, трапезария и баня. Изработени са от алуминий, който се ползва за космическата индустрия, и устойчив на атмосферни влияния поликарбонат - затова Natura Vive обещава, че те са сигурни и гостите са в безопасност.

Тази неконвенционална ваканция ще ви струва приблизително 1335 перуански сола ( 400 щ. долара) за една нощ. Цената включва  транспорт до и от вашата хижа или хотел до мястото, оборудване, водачи - плюс гурме вечеря с бутилка вино и закуска с изглед към долината долу.

За тези, които предпочитат да не пренощуват, SkyLodge предлага само перуанско гастрономично изживяване. Цената за вкусното похапване от 400 метра височина започва от 770 перуански сола (237 долара на човек).

В Свещената долина в Перу - дом на природни чудеса, зеленина и археологически останки – се намират и два много популярни туристически обекта, част от световното наследство на ЮНЕСКО: бившата императорска столица Куско и цитаделата Мачу Пикчу.

SkyLodges са така позиционирани, че гостите могат да останат ден-два, за да се порадват на долината от високо, преди да продължат към Мачу Пикчу.

Подкрепи Economic.bg