Какво ни причиняват технологиите?

Човечеството е подложено на постоянно облъчване

Какво ни причиняват технологиите?
5718 ~ 2 мин. четене

Заобиколени сме от технологии и все повече си даваме сметка за вредното въздействие от електромагнитните вълни, с които са устроени да работят.

Изследвания през годините, в които смартфоните и лаптопите облъчват пряко главата на потребителя, потвърждават връзката между нарастващия брой на хората с проблеми и отклонения в състоянието на очите и мозъка.

Електромагнитното замърсяване в градовете вече има и свое определение, наречено "електромагнитен смог". Увеличава се също и броят на хората с диагностицирана нетърпимост към такова облъчване, наречена "електромагнитна алергия".

Водещи експерти, посветили работата си в търсене на най-добрата защита от модерните устройства, споделят как да се предпазим или поне да намалим вредните облъчвания:

Да се предпазим от технологиите с технологии. Купувайте си телефони с ниско ниво на SAR. Това е начин за количествено измерване на радиочестотната енергия, която се поглъща от тялото.

Използвайте одобрени от учените устройства за защита от електромагнитни излъчвания, като например специални калъфи, съдържащи метал. По-малките стойности на облъчване се гарантират също и от по-здрав корпус на устройствата, пропускайки по-малко микро вълни към потребителя.

Най-добре е да работите с лаптоп с голям дисплей отдалеч. Микровълните затихват при отдалечаване, стига да не са фокусирани, а те в повечето случаи не са.

Дори и да имате облъчващ лаптоп, ползвайте го на кабел (LAN), с което предпазвате в пъти здравето си. Въпреки, че рискувате изправността на лаптопа, поради многобройните токови удари по мрежата.

Никога не допускайте тялото ви да бъде между излъчвател (WiFi рутер) и приемник (лаптоп, смартфон или безжична камера).

Не е желателно в спалнята ви да има безжичен рутър, още по-малко в стаите на вашите деца или под леглата.

Трудно е да избегнете микровълните, станали част от нашето ежедневие, освен ако не живеете в изолирана среда. Можете обаче да помогнете на тялото си, чрез подсилване на имунната система и добавяйки в менюто си следните храни:

Включете в храненията си повече продукти, съдържащи значително количество антиоксиданти - глутатион, гинко билоба, витамини А, С, Е. Те са определящи за ефективната борба на организма с вредните външни въздействия и по тяхното количество може да се съди за стреса, стареенето и инфекциите.

Използвайте соя, cъдъpжaща изoбилиe oт вeщecтвa, няĸoи oт ĸoитo имaт зaбeлeжитeлни paдиoзaщитни cвoйcтвa.

Прополисът предпазва клетките от стареене, понижава холестерола, повишава броя на червените кръвни клетки, укрепва кръвоносните съдове и намалява нивата на кръвна захар. Естествен антисептик, има силни антибактериални и антигъбични свойства. Неслучайно едно от свойствата на прополиса, още преди да бъде събран от пчелите, е да предпазва растенията от вредното действие на плесени, бактерии, вируси, гъби и слънчева радиация.

Учените смятат, че радиацията от клетъчните телефони все по-често и масово ще предизвиква главоболие, високо кръвно налягане и редица здравословни проблеми. Оптимисти сме обаче и вярваме, че компаниите вече работят в подобряване качествово на своите продукти. Надяваме се, че в бъдеще негативите свързани от използваните комуникационнии устройста, а и не само, ще бъдат сведени до минимум.

Подкрепи Economic.bg