Какво ще се случи с пазара на имоти във Великобритания?

Експерти прогнозират понижаване на цените на жилищата

Какво ще се случи с пазара на имоти във Великобритания?

В краткосрочен план активността на пазара на недвижими имоти във Великобритания значително ще се забави, което ще доведе до понижаване на цените на жилищата и обема на продажбите. Това са прогнозите на анализаторите от компания Knight Frank.

В дългосрочна перспектива обаче, тази несигурност за купувачите може да доведе до това, че все по-малко жилища ще навлязат на пазара. Като се има предвид липсата на свободно пространство, това ще бъде катастрофа.

Решението на Великобритания да се оттегли от ЕС от една страна донесе сигурност за бъдещото развитие на страната. От друга страна, това ще отнеме много време, докато купувачите се приспособят към новия курс и разберат как ще се развие по-нататък. Затова експертите предупреждават за висока вероятност от криза на пазара. Въпреки това, тя няма да бъде продължителна.

През последните години, имотите в Обединеното кралство, особено в Лондон, постоянно поскъпваха. Колебанията на курса също често правиха някои предложения неблагоприятни за чуждестранните клиенти. 

Коментари: 0