Калифорнийски стартъп изпревари Samsung и показа сгъваем смартфон (снимки и видео)

FlexPai е разработка на Royole Corporation

Калифорнийски стартъп изпревари Samsung и показа сгъваем смартфон (снимки и видео)

Снимка: Royole

Малко известната компания от Калифорния обяви създаването на "първия сгъваем телефон в света".

Royole Corporation - специалист в производство на гъвкави дисплеи - представи телефона FlexPai на събитие в Пекин, съобщава Би Би Си.

Когато се разтвори, устройството представя един дисплей с размери 7,8 инча (19,8 см) - по-голям от много таблетки. Но когато се сгъне, то представя три отделни по-малки екрана - отпред, отзад и отстрани на устройството.Компанията, която съществува от 6 г., заяви, ще предложи продукта си на потребителите в Китай от днес, 1 ноември.

Телефоните ще бъдат с цени между 8 999 и 12 999 юана (от 1 290 до 1 863 долара, в зависимост от избраните спецификации за памет и съхранение).

Компанията възнамерява да започне доставки в края на декември.

Представянето на новия продукт изненада много наблюдатели от индустрията. Досега се смяташе, че Samsung или Huawei ще бъдат първите, които ще представят сгъваем смартфон.

Очаква се Samsung да покаже напредъка си в тази посока на събитие в Сан Франциско на 7 ноември, но за момента няма индикации, че компанията, която е номер 1 в света по продажба на устройства, е готова да пусне продукт на пазара, коментира Би Би Си.Видеоклиповете, публикувани в социалните медии на FlexPai в действие, обаче показват, че версията на Android, която те използват, все още се нуждае от работа.

Купувачите също така трябва да имат предвид, че устройството тежи 320 грама - с над 50% повече от iPhone XS Max или Galaxy Note 9.


Коментари: 0