Кандидатурата за домакинство на Световното по футбол е реална, обясни спортният министър

По негови думи ако не мечтаеш, няма как да го постигнеш

Кандидатурата за домакинство на Световното по футбол е реална, обясни спортният министър
Общата кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г. е съвсем реална. Това обяви пред журналисти министърът на спорта Красе Кралев, който присъства на традиционен турнир по таекуондо.

"Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална. Преди две седмици имаше сондажи на ниво спортни министри и всички бяхме позитивно настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална", заяви Кралев, цитиран от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. 

Спортният министър заяви, че трябва да се направят анализи какви са изискванията, но е категоричен, че нещата за възможни.

„Тази кандидатура е възможност да си оправим футболната инфраструктура, но е и политически знак, че балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси“, коментира Кралев.
Коментари: 0