Кънев: Имаме нов политически проект

ДСБ излиза от Реформаторския блок, няма да подкрепи никого на балотажа

Кънев: Имаме нов политически проект
3752 ~ 1 мин. четене
Имаме нов политически път, нов политически проект. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев тази сутрин по бТВ. 

"Изтича споразумението на Реформаторския блок. Ако колегите искат да подписват споразумение, ние няма да отидем на изпълнителния съвет днес", обясни той. 

"Пред очите ни се разпада ГЕРБ – Томислав Дончев говори едно в едната телевизия, Владислав Горанов и Лиляна Павлова, ДПС крилото в ГЕРБ, не дават властта, карат се с него през студиата. Бойко Борисов не може да си намери една изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче… Ще допуснем ли това пространство да бъде заедно от националисти и популисти? Този въпрос зададе в студиото Радан Кънев.

„Това управление се срина пред очите ни с вота на българските граждани, има ¼ подкрепа”, коментира той и допълни, че вотът е създал сериозна политическа криза. Според Кънев ДПС вече е „ента политическа сила” и не е от значение за балотажа.

По думите му РБ са изтървали шанса да получат протестния вот: „Никой не разбра дали гласуваме Меглена Кунева да остане в правителството, или Трайчо Трайков да стане президент”.

Лидерът на ДСБ благодари на останалите партии от блока за свършената работа на терен, но отбеляза, че НПСД на Касим Дал са работели за Цецка Цачева. „РБ в досегашния си вид е доказано неработеща политическа формула – политически разкрачена и с противоречиви позиции по всички въпроси”, заяви Кънев.

Подкрепи Economic.bg