Каракачанов: Мисля творчески върху предложението на Сидеров да подам оставка

Решението му ще стане ясно във вторник

Каракачанов: Мисля творчески върху предложението на Сидеров да подам оставка
Продължавам да мисля творчески върху предложението на Волен Сидеров да подам оставка, решението ще кажа във вторник. Това коментира Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в ефира на bTV тази неделя. 

Думите му идват като реакция на „дискретния” призив на Волен Сидеров към него да последва примера на вицепремиера Валери Симеонов и също да се оттегли от поста си. 

Каракачанов обърна внимание, че не е редно коалиционните въпроси да се обсъждат пред медиите. Той все пак обеща на съвета във вторник да инициира дискусия по темата и ако „това творческо предложение прерасне в подобна идея, дискретна или не, няма проблем да си подам оставката“, каза той. 

Вицепремиерът изтъкна, че дори „с удоволствие” би го направил, тъй като за година и половина начело на Министерството на отбраната са му са струпали множество проблеми за решаване в системата, които са „изяли и изпили” всичките му емоции. 

„Нямам време за творчески разсъждения. Ако е по-творческо да си подам оставката, с най-голямо удоволствие бих го направил. Това време изяжда, изпива всичките ми емоции и свободно време“, каза той, обръщайки внимание на 10-часовия работен ден, отговорността към 35 хиляди души в Министерство на отбраната, проблемите с ниските заплати в системата и старта техника. 

Коментари: 0