Три протеста блокират движението в София днес

От столична община предупреждават за затруднено движение в центъра на града

Три протеста блокират движението в София днес

Снимка: Архив: Economic.bg

Движението в София се очаква да бъде затруднено и в неделния ден. Причината са насрочените в столицата протести. От пресцентъра на градската управа съобщават за няколко такива. 

От 15 до 22 часа на пл. „Княз Александър I Батенберг“ ще се проведе Общ национален протест и авто-шествие „Смяна на системата“. Заради пристигането на шествията се очаква затруднен трафик на входовете на града в диапазона 12-15 часа. 

Затворени за обществено ползване ще са паркингите на пл. „Княз Александър I Батенберг“ и пл. „Ал. Невски“, тъй като те ще бъдат заети от пристигналите за шествието превозни средства. 

Очаква се за движение да бъде затворен бул. „Цар Освободител“ – от ул. „Г. С. Раковски“ до пл. „Независимост“. 

От 11 часа на пл. „Народно събрание” ще започне и протест с искане за оставката на правителството, който в 13 часа ще продължи с шествие. Маршрутът е по линията: пл. „Народно събрание“, бул. Цар Освободител“, пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ до пл. Орлов мост до езерото Ариана. 

Краят на мероприятието е обявен за 16:30 ч. 

В 13 часа ще започне и митинг „За свобода на вероизповеданието”. Той се организира в парк „Княжеска градина“. От там в 14:30 ще започне шествие по маршрта: ул. „Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“, престой пред сградата на, бул. „Патриарх Евтимий“, парково пространство НДК. 

Краят е обявен за 16 часа. 

Коментари: 0