Kaufland откри новия офис към IT Hub-а си в България

Компанията продължава да набира програмисти

Kaufland откри новия офис към IT Hub-а си в България
3140 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Kaufland, част от немската група Schwarz Gruppe, откри своя нов IT офис в София, разраствайки дейността си у нас. Нуждата от повече пространство довежда до отварянето на новия офис, който е част от IT Hub-a на компанията в страната.

Първият подобен офис на дружеството открива в София през 2017 г. и се намира близо до новия, но е много по-малък. Двата офиса ще продължат да работят паралелно.

Към разширения IT екип на Kaufland вече работят 70 души като компанията продължава да набира кадри. По план екипът от общо 110 души трябва да се удвои до края на 2020 г. Те ще обслужват платформите във всички държави, в които присъства Schwarz Gruppe, включително и на ритейла Lidl, който е част от глобалното дружество.

Дейността на IT екипа е фокусирана в Software development, разработката на приложения, работа с платформата SAP. Другата сфера, с която се занимава е второ ниво на поддръжка на SAP системи и създаване и поддържане инфраструктурата на цялата Schwarz Gruppe.

„Ние работим заедно с колегите в Германия като виртуален тим и тези проекти ги разработваме заедно, не ги правим само ние”, обясниха от компанията пред Economic.bg.

В Германия IT Hub-a на Schwarz Gruppe е от над 2000 човека, но следващия най-голям е в България като в останалите страни групата е представена с около 2-3-ма IT специалисти за всяка държава.

„Ако необходимостта налага да вземем трети офис, защо не”, добави представител на IT Hub-а.

България е най-правилното място за развитие на такъв тип дейност”, заяви изпълнителният директор на IT Hub България Михаил Петров.

По думите му с откриването на офис страната ни дава заявка да в структуроопределяща фирма и в IT бизнеса и световен играч в Schwarz Gruppe.

Планът ни е да доставяме от България иновативни IT решениея, които да подпомагат развитието на нашия основен бизнес в бързопроменяща се конкурентна среда. Нашият план е да променяме света на пазаруването”, обясни той. Той добави, че тук хората са мотивирани и квалифицирани и това е причината Kaufland да избере България за разширяването на Hub-а.

Другата седмица очаквайте интервю в сайта Economoic.bg с изпълнителния директор на IT Hub България Михаил Петров.

Коментари: 0