КЕВР проверява „Топлофикация София“ заради дългите ремонти

Дружеството по план ще ремонтира мрежата в четири квартала, оставяйки ги без топла вода за два месеца

КЕВР проверява „Топлофикация София“ заради дългите ремонти
820 ~ 1 мин. четене

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще провери „Топлофикация София“ заради планираните дълги ремонти, които дружеството заяви преди дни, че ще прави на мрежата в четири столични квартала, оставяйки ги без топла вода за два месеца.

Регулаторът заявява, че е при него са постъпили възражения на засегнати потребители от столични райони относно продължителността на ремонтните дейности. Затова председателят на комисията Иван Иванов изиска от ръководството на дружеството да предостави изчерпателна писмена информация по въпроса.

В публикации в национални медии и в жалби до регулатора жители на кв. Студентски град, кв. Витоша, кв. Малинова долина и кв. Дървеница“ настояват срокът на ремонтите да бъде значително съкратен.  Припомняме, че според публикувания график от столичната топлофикация той е 15 юни – 15 август. Заради общественото напрежение, КЕВР настоява „Топлофикация София“ ЕАД да предостави информация относно възможностите за оптимизация на планираните дейности с цел по-бързото приключване на ремонта.

В тридневен срок „Топлофикация София“ ЕАД следва да представи на КЕВР информация за технико-икономическата обосновка на планираните строително-монтажни дейности, необходимостта от тяхното извършване, включително и да разясни извършената подготовка на разрешенията за строеж и подписаните договори с фирми –изпълнители. От дружеството е изискана информация за броя на засегнатите абонатни станции и броя на клиентите в засегнатите квартали. 

Подкрепи Economic.bg