Кирил Добрев: Радев ще е кандидатът за президент на БСП

Той е категоричен, че няма да има други предложения, които да получат повече номинации

Кирил Добрев: Радев ще е кандидатът за президент на БСП

Снимка: Стопкадър

1332 ~ 2 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

Имаме свой кандидат за президент. Това е двойката Румен Радев-Илиана Йотова. Имаме кандидат още с решението на партията на 17 април 2021 година. То е на Националния съвет и процедурата е приключила. Събранията приключиха отдавна. Днес ще се преповтори заради емоционалните състояния на ръководството. И още 20 кампании да има, най-много номинации ще има Румен Радев. С всички разговори, които съм водил, тази работа сме е свършили отдавна. Кой е по-по-най в БСП? Тук няма да има изненади в резултата. Няма да има други предложения, които да получат повече номинации. Това заяви Кирил Добрев от БСП в ефира на bTV.

Той отправи съвет към ГЕРБ кой да е техният кандидат. 

„Щях да издигна силно партиен кандидат, който да може да мотивира избирателите. Той трябва да събере избирателите на ГЕРБ. Изключително силно ангажирано ядро и силна периферия. Или ще е много добре познато лице, или ще е някои от техните кметове", заяви Радев.

Добрев е категоричен, че няма връзка между БСП и новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. 

Те са продукт, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха една ниша от около 1.5 млн. Двамата са изключително флексабилни. Напипаха тази ниша и искат да съберат тези гласове. Ако тези хора получат висок резултат, виновни ще са са ГЕРБ и БСП с критиките си към неродения им проект. ГЕРБ се усетиха и спряха, но ние продължаваме. Не ги познавам. Нямам представа кой стои зад техния проект. Ако е Прокопиев, защо търсят „Екогласност", коментира Добрев.

По думите му ако президентът Радев е искал да има партия, щял да я направи още преди няколко месеца. „Тази партия щеше да е спечелила изборите и да е направила правителство. Радев е на „гребена на вълната" и каквото иска да направи, ще успее", категоричен бе Добрев.

Според него БСП няма лидерски проблем, а нещата в партията били много по-дълбоки. 

„На последните избори загубихме близо 600 000 гласа - по-голямата част от „феновете" на БСП си отидоха. Това е по-важното. Нинова стана абсолютен лидер. Тя ще стои пожизнено там или докато не си тръгне сама. Имаме шансове да бъдем втори, но и да станем четвърти. Преди всички избори се караме с потенциалните си партньори. Ето сега с Киро и Асен. Винаги съм си мислел, че Харвард и Сорбоната могат да намерят общ език", завърши Добрев.

Подкрепи Economic.bg