Китай планира да отпусне субсидия за Tesla Model 3

В момента американският автомобилен производител строи фабрика в Шанхай

Китай планира да отпусне субсидия за Tesla Model 3

Снимка: Pixabay

Китайското министерство на индустрията препоръча Tesla Model 3 за получаване на държавна субсидия. Компанията е включена в списък, който се изготвя от ресорното министерство и се състои от фирми, които са насочени към производството на колите на бъдещето – електромобилите, съобщава Reuters.

В случай, че американската компания получи субсидията, това ще ѝ помогне още повече за навлизането на най-големия пазар в света.

В момента Tesla строи автомобилна фабрика в Шанхай за 2 млрд. долара. Компанията си е поставила за цел до настъпване на китайската нова година, на 25 януари, да бъде произведен първият китайски модел на Tesla.

Очаква се годишният капацитет на завода в първата му фаза да достигне 250 000 превозни средства, което се равнява на около 4 800 седмично. Това ще включва 150 000 автомобила Model 3.

Китай се надява продажбите на електромобилите да достигнат до една четвърт от всички продадени коли на общия пазар до 2025 г. Към 2018 г. електрическите коли заемаха 4.6% от общия пазар на моторни превозни средства.

Коментари: 0