Китайската Yin Long започва да произвежда е-автобуси в Сърбия до края на 2019 г.

Компанията възнамерява да наеме 200 нови служители във фабриката на Ikarbus

Китайската Yin Long започва да произвежда е-автобуси в Сърбия до края на 2019 г.

Снимка: Yin Long

2249 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Китайският производител на превозни средства Yin Long Group планира да започне производството на електрически автобуси в завода на сръбския си партньор Ikarbus до края на тази година. Това обяви генералният мениджър на компанията Ян Цзян, цитиран от SeeNews.

Yin Long възнамерява да наеме 200 нови служители във фабриката на Ikarbus, а в момента компанията работи върху техническите детайли на производствения процес. 

"Получихме нова поръчка, която ще ни позволи да започнем да проивеждаме превозни средства", каза Цзян във видеоклип, публикуван на страницата информационна агенция "Tanjug" в четвъртък. По думите му компанията иска да превърне Ikarbus в силна компания и да я използва като център за бъдещото си разширяване в региона. 

През март Драган Стеванович, държавният секретар в сръбското министерство на икономиката, заяви, че Yin Long е изплатила дълга на Icarbus и ще поеме контрола над компанията. Придобиването става чрез дъщерното дружество Lanzhou Guangdong New Energy Automobile (LGNEA).

Производственият капацитет на Icarbus е 250 автомобила годишно. В момента фирмата произвежда нископодови и съчленени градски автобуси, както и междуградски автобуси. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg