Китайски милиардер пълни молове с картини

Основателят на китайското НПО K11 Art Foundation ще изгради 17 търговски центъра

Китайски милиардер пълни молове с картини
452 ~ 1 мин. четене

Китайски милиардер на име Адриан Чен, който е основател а неправителствената организация K11 Art  Foundation през 2010 г., обмисля да изгради 17 търговски центъра, които ще се превърнат и в своеобразни изложбени и галерийни пространства, пише The Art Newspaper.

За момента имаме 19 проекта, планирани от нашия бранш K11, като всички са фиксирани в Китай. Под проект, имам предвид преди всичко молове с художествени пространства и офиси“, казва говорителят на Чен.

През следващата година  (5 ноември – 15 февруари) се очаква да бъде открита изложба в мола на K11 в Шанхай. Изложените картини ще са на известният художник-сюреалист Салвадор Дали.

Компанията на Чен New World Development управлява молове не само в Шанхай, а и в Хонконг. В търговските центрове има картини на Олафур Елиасон, Деймиън Хърст и Йошимото Нара по коридорите.

Междувременно китайското НПО и Институтът за съвременно изкуство в Лондон (ICA) работят по организирането на редица нови изложби, с цел насърчаване на културния обмен между Великобритания и Китай.

Подкрепи Economic.bg