КНСБ подкрепи работодателите в настояването им за мирни протести

Синдикалната организация заяви, че има най-голям опит в организиране на протести и знае как трябва да се прави

КНСБ подкрепи работодателите в настояването им за мирни протести

Снимка: Красимир Свраков

492 ~ 1 мин. четене

КНСБ  апелира за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни. Това се посочва в официална позиция на синдикалната организация, която идва в подкрепа на същия призив, който малко по-рано днес отправи и най-голямата работодателска организация – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

КНСБ отдавна е заявил, че няма да участва в антиправителствените протести, тъй като смята, че те не са свързани с теми от техен интерес. Председателят на синдиката Пламен Димитров заяви категорично, че има само една легитимна форма на национален протест и това е стачката, която обаче може да се организира само по теми, свързани с трудовото законодателство, и само ако се съберат 50% от гласовете на членовете в синдикалните организации.

„КНСБ има най-голям опит в организирането на успешни и мирни протести в България и винаги е апелирала за спазване на законите при провеждане на протестни действия, за да се гарантират здравето и безопасността на участниците и на всички останали граждани“, пише в позицията на КНСБ.

Според синдикалната организация „не трябва протестните действия да нарушава свободата и конституционните права на всички останали граждани, които имат своите причини да не участват в тях“.

Подкрепи Economic.bg