Кои са най-скъпите десерти в света

Те са гарнирани с 24-каратово злато и скъпоценности

Кои са най-скъпите десерти в света
Не са малко хората, склонни да плащат големи суми, за да задоволят своите капризи. Когато обаче те са свързани с храна, човек се замисля дали си заслужава и кой си поръчва ястия за хиляди долари, гарнирани с 24-каратово злато. 

Има ресторанти, които всяка година се конкурират кой шеф готвач ще измисли по-вкусен и по-скъп десерт. foodpanda, подбра най-скъпите десерти в света, подредени по категории. 

Най-скъпият къпкейк струва 1007 долара. Продава се в Дубай. Golden Phoenix Cupcake се състои от италианско какао, ванилия, фасул и 23-каратово злато. Най-скъпата поничка струва 1682 долара. Този десерт гали небцето на английските богаташи, със съчетанието на сироп от малина и маракуя, гарнирани с Дом Периньон и 24 каратови топчета от бял шоколад. 

Най-скъпият сладолед струва 25 000 долара. Haute Chocolate съдържа 28 вида какао. Произведен е с италиански трюфели, ирански шафран и годни за консумация 23-каратови златни люспи. Най-скъпият пудинг струва 34 000 долара. Измислен благодарение на вдъхновение, което главният готвач получава от своята приятелка, този десерт е много вкусен и приятен. Съдържа шафран, 23 каратово злато и боровинки. 

Най-скъпият плодов кейк струва $1,7 млн. Измислен от шеф-готвач в Китай, той пази рецептата в тайна. Отнема шест месеца, за да се изработи. 

Най-скъпата торта струва 75 милиона долара. 3D модно шоу за милиони долари, инспирирано от британски дизайнер, който е известен със създаването на най-скъпата рокля в света. Този шедьовър разполага с 4000 диаманти, включително 5.2-каратов розов диамант, и 0.4-каратов жълт диамант, както и повече от дузина 5-каратови бели диаманти.
Коментари: 0