Кой ще бъде следващият президент на България?

Президентските избори ще се проведат на 23 октомври

Кой ще бъде следващият президент на България?

Мандатът на президента на Република България Росен Плевнелиев, наближава своя край. Доверието към него драстично спадна, след като зае президентското кресло през 2011 година, когато спечели на 2-ри тур срещу издигнатия от БСП опонент Ивайло Калфин. Това ни води към мисълта, че кандидатурата му за втори мандат е почти невъзможна.

Събитията от последните години в българската политика, като например разделението в БСП, което доста видимо намали изборните резултати на червената партия, откъсването на доскорошния председател на ДПС Лютви Местан и създадената от него нова политическа структура – ДОСТ, означават само едно – увеличаване на разстоянието между ГЕРБ  и останалите политически сили.  

Доста възможна за осъществяване е прогнозата, че и следващият президент на България ще бъде издигнат от ГЕРБ. Спекулациите от страна на медиите и обществото започнаха отдавна. Някои от предположенията са доста силно аргументирани, а други звучат като шега.

Нашата медия Economic.bg получи информация относно името на възможния следващ кандидат за президент на Р. България, издигнат от ПП ГЕРБ. Според наши източници, Томислав Дончев ще бъде кандидатиран от ГЕРБ за предстоящите избори през есента. 

Информацията се позовава на това, че неговото име никога не е било забърквано в проблеми и скандали, както и на факта, че напоследък той се появи в няколко публични прояви рамо до рамо с лидера си Бойко Борисов. Цветан Цветанов вчера заяви, че нито Борисов, нито той самият ще са кандидати за президент на ПП ГЕРБ, което прави нещата да изглеждат още по-възможни. 

В ГЕРБ за “Дондуков” 2 вече се спрягат имената на Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Румяна Бъчварова и Димитър Николов, но се чака крайното решение на Бойко Борисов. Официалната позиция на ГЕРБ е, че кандидатът им за президент ще бъде обявен през лятото, в края на юни или дори юли.

Президентските избори в страната ще се проведат на 23 октомври, 2016 година.

Коментари: 0