Коя е топ дестинацията за 2020 според World Travel Awards

Вижте кои са големите победители в Световните туристически награди

Коя е топ дестинацията за 2020 според World Travel Awards

Снимка: Pixabay

9058 ~ 1 мин. четене

World Travel Awards – глобалната инициатива за признаване и награждаване на върховите постижения в пътуванията и туризма – обяви победителите си в Европа за 2020.

На върха е Португалия, която отблъсна ожесточената конкуренция, за да се превърне във „Водещата дестинация в Европа“, докато имперският блясък на Москва беше признат с награди в категориите „Най-добра дестинация за пътуване в Европа. Град” и беше призната за най-добра дестинация за пътуване за изследвания на културното наследство на континента.

В сектора на хотелиерството Çırağan Palace Kempinski, Истанбул, бе избран за „водещ хотел в Европа“, Elounda Beach Hotel & Villas, Гърция, спечели „европейския водещ плажен курорт“, а курортът Forte Village в Сардиния вдигна титлата за „водещ европейски курорт“.

Италия също се представи силно в новите категории, като събра призове както за „Водещ нов хотел в Европа“ за Palazzo Doglio, така и за „Водещ нов курорт в Европа“ за Lefay Resort & Spa Dolomiti.

Прожекторите проблясваха и върху морския курорт Батуми, Грузия, определен за „Водещата дестинация за развиващ се туризъм в Европа“.

Греъм Кук, основател на World Travel Awards, каза: „Нашите победители представляват най-доброто от европейския туристически сектор и поздравявам всеки от тях. Всички те демонстрираха забележителна устойчивост в година на безпрецедентни предизвикателства.“

Подкрепи Economic.bg