Колко струва да получиш образование като на кралското семейство?

В училището на децата на Кейт и принц Уилям се преподава сутрешна йога

Колко струва да получиш образование като на кралското семейство?

Снимка: БТА

Принцовете на Великобритания Уилям и Хари получават образованието си в Eton College в Лондон - пансион за момчета, който струва 53 074 долара на година, пише Business Insider. Училището се нарежда на девето място в топ 100 на независимите частни училища във Великобритания - класация на Exam Paper Plus. Списъкът е съставен на база на резултатите от изпитите на учениците.

Въпреки реномето си училището бе разследвано през 2005 г., след като бивш учител бе заявил, че е помагал на принц Хари да препише за отличната си оценка по изкуство, тъй като е бил слаб ученик. Принц Хари и училището отрекоха обвинението.

Семействата на Кейт Мидълтън, принцеса Беатрис и принцеса Юджийн са инвестирали в образованието на дъщерите си по 49 357 долара на година в Marlborough College. По-късно Кейт завършва University of St Andrews в Шотландия, където се запознава с принц Уилям в студентските общежития.

Таксата в университета към 2019 г. се равнява на 30 780 долара на година, но това не включва разходите за живот.

Съпругата на принц Хари - Меган Маркъл - е завършила католическото училище Immaculate Heart High School в Лос Анджелис, където годишните такси са 17 650 долара на година. Херцогинята се извини на съучениците си, че не присъства на срещата на класа по случай 20 години от завършването. В деня след събитието Меган роди първия си син, Арчи.

Меган Маркъл е завършила бакалавърската си степен по театър и международни науки в Northwestern University. По информация на Business Insider университетът струва по 54 120 долара на година, а 16 626 долара са разходите за общежитие годишно.

Кралица Елизабет не е посещавала училище или университет. Като млада тя е обучавана от частни учители вкъщи. Изданието допълва, че тя е изучавала четене, писане, френски език, пиано, танци и конституционна история и право. Колко е струвало обучението ѝ от частните учители не е ясно.

Принц Филип получава образование в Gordonstoun boarding school в Шотландия, което струва 38 921 долара на година.

Най-младите членове на кралското семейство - принцеса Шарлот и принц Джордж - учат в Thomas's Battersea - училище, в което се преподава сутрешна йога. То струва 23 000 долара на година. Принц Джордж го посещава от 2017 г., а Шарлот - от септември 2019 г.

Коментари: 0