Колко струва да се направи новия iPhone XS Max за $1249

Частите му са на стойност, далеч по-ниска от обявената цена, но по-висока от миналогодишния iPhone X

Колко струва да се направи новия iPhone XS Max за $1249
3011 ~ 2 мин. четене
Apple е премахнала някои части от дисплея в най-големия си нов iPhone - iPhone XS Max, което спомага да се запазят разходите под контрол, според нов анализ на разходите за направата на устройството.

Компанията TechInsights от Отава, която анализира стойността на частите на най-новите модели телефони, обяви, че частите в iPhone XS Max с 256 гигабайта памет са на стойност около 443 долара. Това е малко повече от $395,44 за 64-гигабайтовата версия на iPhone X от миналата година.

Apple пусна три нови телефона по-рано този месец, включително актуализация на миналогодишния iPhone X, наречена iPhone XS, която започва от $999 и бюджетния iPhone XR, който започва от $749. Но хитовият модел на годината е iPhone XS Max - с 6.5-инчов дисплей, който използва така наречената OLED технология за по-богати цветове - който наложи нови граници на цените, започвайки от $1 099.

В своя анализ на разходите TechInsights установи, че най-скъпата част в iPhone XS Max - дисплеят - струва $80,50, в сравнение със 77,27 долара при iPhone X от миналата година, който е с по-малък екран от 5,8 инча. 

Сравнително малкото увеличение на разходите въпреки по-големия размер на екрана се дължи на факта, че Apple е премахнала някои компоненти, свързани с така наречената си 3D Touch система, което прави приложенията да отговарят по различен начин в зависимост от това колко силно потребителите натискат екрана.

Други разходи, които са по-високи в най-новия и голям модел, са процесора и модемните чипове, главно защото чиповете на Intel и Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd използват по-нови технологии, за да увеличат производителността си,заемайки същото пространство. 256-гигабайтовият модел на iPhone XS Max, за чиито цени се отнася анализът, се продава за $1 249 в САЩ.
Подкрепи Economic.bg