27 компании в битка за \"Инвеститор на годината\"

БАИ ще отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2014 г.

27 компании в битка за \
За девети пореден път Българската агенция за инвестиции (БАИ) ще отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през 2014 г. на годишните награди "Инвеститор на годината". 

Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места, заложили на внедряването на нови технологии, което е в съотвестсвие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж. Тази година при оценяването се отчита и дали компаниите са инвестирали в мерки за опазване на околната среда. 
Статуетки ще бъдат връчени в следните категории:

- Инвеститор за 2014 г.;
- Инвестиция на зелено на годината;
- Инвестиция в разширяване на бизнес;
- Инвестиция в сливане/придобиване;
- Инвестиция в човешки капитал;
- Инвестиция в иновативен бизнес;
- Инвестиция в завладяване на нов пазар;
- Успешен стартъп;
- Инвестиция в опазване на околната среда;
- Награда на медиите;

В срока за номинации са получени над 80 кандидатури от компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини. 

Тържествената церемония по връчването на наградите ще се състои на 4 февруари 2015 г. в зала "Роял" на София хотел Балкан. Гости на събитието ще бъдат президентът на Република България Росен Плевнелиев, членове на правителството и представители на бизнеса.
Коментари: 0