10 приказни места, които можете да посетите

Някои от тях изглеждат нереални

10 приказни места, които можете да посетите
На нашата планета има места, които изглеждат като издавени от приказка. Природата е създала разнообразни форми, които впечатляват със своята красива форма, цвят или местоположение. Вижте част от тези тайнствени места, които може да бъдат следващата ви дестинация:10. Шоколадови хълмове, ФилипиниХълмовете имат перфектна конусовидна форма. Въпреки името им, те не са направени от шоколад. Намират се във Филипини и са 1700 на брой. 


9. Moeraki Boulders, Нова ЗеландияТези големи кръгли камъни могат да бъдат видени на разкошния плаж Koekohe. Освен големината ми, впечатляваща е и тяхната перфектна кръгла форма. 


8. Gates to Hell, ТуркменистанТова, което можем да кажем за "Портите на ада" е, че това е голям газов кратер, който гори непрекъснато от 40 години насам.


7. Pinnacles Desert, АвстралияОстрите камъни в Pinnacles Desert изглеждат сякаш са пораснали в земята. В пустинята могат да се видят хиляди от тях.


6. Каменната гора, КитайКакто се разбира от името, в гората няма дървета, а камъни. Те са едно много красиво и интересно наследство на страната.


5. Национален парк Гьореме, ГърцияВ парка можете да срещнете много скали с необикновени форми. Някои от тях са кухи, други - хълмове. Те всички са дело на продължителна ерозия. 


4. Rio Tinto, ИспанияЦветът на реката е червен, а причината за това е, че водата преминава през област, пълна с пирит, получен от миньорска дейност. 


3. Dallol Volcano, ЕтиопияЗа района се казва, че е най-горещата населена зона в света, вследствие на намиращия се наблизо вулкан. Мястото е пълно със солени и горещи извори с жълт, зелен и червен цвят, 


2. Antelope Canyon, САЩ


Това е най-странният и най-привлекателният каньон в света. Спираловидните му форми изглеждат сякаш са направени на фотошоп, но в действителност не са. 


1. Остров Сокорта, Йемен


Островът е дом на необичайни за нас пейзажи. Това е едно от онези места, които ни кара да се съмняваме, дали наистина е реално. Красивите растения наподобяват множество гъби, израснали на хълма. 

Коментари: 0