Кражба на 70 м кабел остави 100 домакинства без ток в столицата

ЧЕЗ създаде организация за незабавна подмяна на кабела

Кражба на 70 м кабел остави 100 домакинства без ток в столицата
Поредно нагло посегателство над съоръжения на ЧЕЗ установи компанията рано тази сутрин. Кражба на 70 метра меден кабел на стойност 6000 лв. остави без електрозахранване 100 домакинства в столичния квартал „Надежда“. „Създадохме необходимата организация и започнахме веднага подмяна на кабела. Ще положим усилия до обяд да възстановим електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България. 

Това е второто посегателство над съоръжения на ЧЕЗ от началото на месеца само в кв. Надежда в столицата. Щетите от кражби в София през ноември възлизат на близо 50 хил. лв. От началото на годината стойността на  загубите вследствие на посегателства над съоръжения на ЧЕЗ е в размер на 2,5 млн. лв. 

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора. ЧЕЗ призовава кражбите на елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.
Коментари: 0