Кредитната карта на Apple ще бъде пусната през август

В лансирането на новия си продукт компанията си партнира с инвестиционната банка Goldman Sachs

Кредитната карта на Apple ще бъде пусната през август
560 ~ 1 мин. четене
Кредитната карта Apple Card ще се появи официално през август. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на компанията от Купертино Тим Кук по време на обявяването на финансовите резултати за тримесечието април-юни. 

Apple обяви новия си продукт през март, когато представи няколко услуги, сред които Apple TV + за стрийминг видео, Apple Channels и новинарската Apple News +.

Що се отнася до Apple Card, технологичната компания си партнира с Goldman Sachs. Софтуерните инструменти се предоставят от банката, а самата услуга ще бъде включена в приложението Apple Wallet. 

Картата може да се използва както през приложението в iPhone, така и чрез нейния физически еквивалент. Пластиката е изработен а от титан и ще се доставя от Apple. 

По думите на Кук, няколко служители на Apple вече са тествали Apple Card. Широката общественост ще получи възможността да я ползва идния месец. Изпълнителният директор обаче не посочва конкретна дата, на която финансовият инструмент ще бъде стартиран. 

Ползването на продукта ще е придружено от потребителски интерфейс, който ще полазва всяка покупка и къде е направена. Те ще бъдат обединени в различни категории, като развлечения, храна и пазаруване. Така човек ще знае колко харчи за определени неща месечно. 

Apple уверява, че няма годишни такси, такива за закъснение или авансови. 
Подкрепи Economic.bg