Кристоф Глазер поема поста генерален директор на Hilton Sofia

Той има над 20 години опит в хотелиерството

Кристоф Глазер поема поста генерален директор на Hilton Sofia
3635 ~ 2 мин. четене

Кристоф Глазер е новият генерален директор на хотел Hilton Sofia. С над 20-годишен опит в областта на хотелиерството, г-н Глазер се присъединява към екипа на Hilton Sofia от Hilton Bonn, където досега е бил генерален директор. Глазер заменя на тази позиция Щефан Райтер, който след 4 години и половина в София, поема откриването на Hilton Astana в Казахстан.

В ролята си на генерален директор на Hilton Sofia Кристоф Глазер ще отговаря за ежедневните операции на водещия хотел в столицата. Преди да се присъедини към екипа тук, е бил начело на Hilton Bonn, който разполага с 252 стаи. Част от постиженията му там включват откриването на два нови ресторанта и най-добри резултати по отношение обслужването на гостите. От 2010 г. до 2012 г. Кристоф Глазер заема позицията Директор Операции в Hilton Munich Park, като преди това е на различни управленски позиции в Hilton Zurich Airport, Hilton Munich City и Hilton San Francisco Union Square.

Роден в Южна Германия, Кристоф Глазер започва своята кариера в хотелиерството в хотел Bayerischer Hof в Мюнхен. Той е любител на зимните спортове, както и на пътешествията. С нетърпение очаква да  опознае красотите на столицата и на България.

"За мен е истинско удоволствие да се присъединя към екипа на Hilton Sofia. Ще продължаваме да отстояваме репутацията на хотела като място, което предлага отлично качество и обслужване и като домакин на разнообразни събития и бизнес срещи", каза г-н Глазер.

Hilton Sofia предлага 245 просторни стаи с модерно обзавеждане и невероятен изглед към Витоша. Хотелът се гордее с уютния си бизнес салон и наскоро обновения президентски апартамент. Пространството за конференции и мероприятия, от 460 квадратни метра, е допълнено от уникален атриум и тераси към Южния парк. Гостите на спортния център имат на свое разположение 24 часа фитнес, както и вътрешен басейн, сауна, парна баня, открита тераса и две масажни стаи. 
Подкрепи Economic.bg