Круизните оператори заменят Турция с Албания

Някои компании изключват Турция от всички маршрути през 2017 г.

Круизните оператори заменят Турция с Албания
3842 ~ 1 мин. четене

Истанбул и други турски пристанища стават все по-малко привлекателни за круизните оператори. Много от тях обмислят промяна на маршрутите си, за да избегнат турските пристанища и ги заменят с Албания.

Според прогнозите ръст на посещенията на круизни кораби ще има в популярното албанско пристанище Саранда. Неговото развитие е сред приоритетите на правителството на Албания. През последните години в модернизацията на пристанищната инфраструктура на Саранда са инвестирани над 70 млн. долара.

По-рано три круизни линии - Cunard Line, P&O Cruises и Holland America Line обявиха, че изключват Турция от техните маршрути на круизните кораби през 2017 г.

"След обстоен анализ на ситуацията и оценка на рисковете ръководството на Cunard реши да изключи Турция от всички маршрути през 2017 г. като се вземат предвид препоръките на различните органи, включително британското външно министерство," - се казва в съобщение на круизния оператор Cunard.

Според експерти в резултат на това ще се увеличи броят на круизните кораби, които ще акостират в близост на гръцкото и албанското крайбрежие.

Подкрепи Economic.bg