50 кучета са осиновени през януари от приютите на „Екоравновесие“

През март ще се проведе кампанията "Подари си приятел", където желаещите могат да изберат домашен любимец

50 кучета са осиновени през януари от приютите на „Екоравновесие“
956 ~ 1 мин. четене

50 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са били осиновени през януари. Това заяви директорът на ОП „Екоравновесие“ Веселин Асенов, цитиран от пресцентъра на Столична община. Общинското предприятие планира да продължи кампаниите за осиновяване с цел намиране на дом на постъпилите при тях изоставени кучета.

През март отново ще бъде проведена кампанията „Подари си приятел“ в Ринг Мол София, заедно с доброволци. По време на инициативата гражданите ще могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец или да го осиновят. Кампанията стартира през миналата година и освен в мола, кучета бяха представяни в градинката „Заимов“ и на Женския пазар, както и по време на фестивалите „София диша“ и „Живей активно“.

През 2017 година са осиновени общо 693 кучета.

"През януари са кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им.  За съжаление продължава изоставянето на домашни кучета", сподели Веселин Асенов и посочи като пример предадена за отглеждане в приюта майка питбул с малките ѝ.

В приюта постъпват за отглеждане все повече породисти кучета. През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града, като целта е да се намали тяхната популация. През тази пролет ще бъде извършено  преброяване на бездомните кучета, което е възложено на екипите на фондация „Четири лапи“. Последното подобно преброяване е правено през 2015 година.

Подкрепи Economic.bg