КЗП организира конкурс за младежи с парични награди

Той е насочен към онлайн търговията

КЗП организира конкурс за младежи с парични награди
3932 ~ 2 мин. четене

Комисията за защита на потребителите организира конкурс за плакат, видеоклип или есе за онлайн търговия с парични награди. В инициативата могат да участват български ученици и студенти от страната и чужбина. Темата е „Ако знаете Вашите права при онлайн пазаруване, няма да сгрешите!“.

Условията за учениците са да създадат плакат - снимка на плаката в дигитален формат, заедно с кратко описание към него за посланието или видеоклип с продължителност до 10 минути – видеофайл или връзка към сайт за видео споделяне (youtube, vbox7, vimeo и др.), заедно с кратко описание към него. Студентите също могат да се включат в конкурса с видеоклип или да напишат есе до 10 страници по темата. Участниците имат право да се обединят в отбори до трима души.

Жури ще излъчи трима победители през месец декември, като наградите са съответно 500 лв., 300 лв. и 200 лв.

Целта на инициативата е да се повиши степента на познания на младите потребители при пазаруване на стоки и ползване на различни услуги през Интернет. Тя се органзиира съвместно с Посолството на САЩ.

Участниците могат да изпращат своите предложения на e-mail: [email protected] или на пощенски адрес: София 1000, пл. „Славейков” 4а, ет. 3, Комисия за защита на потребителите, с уточнението: За конкурса „Ако знаете Вашите права при онлайн пазаруване, няма да сгрешите!”. За изпратените по пощата материали, важи датата на пощенското клеймо. Не забравяйте да напишете своите имена, училище/университет, населено място, електронна поща и телефон.

Всички желаещи могат да участват с до три предложения в своята категория. Кандидатурите трябва да са единствено на български език.

Срокът за участие е от 1 април до 19 октомври. Само получените в срок предложения ще бъдат разглеждани от жури, което ще излъчи победителите във всяка една от категориите. Печелившите ще бъдат обявени на страницата на Комисията за защита на потребителите: www.kzp.bg.

Днес онлайн търговията е най-бързо развиващият се сектор. 43% от европейците пазаруват онлайн, а най-големият електронен магазин на месец има регистрирани повече от 94 милиона посещения. Все повече млади хора ползват Интернет като място, през което те получават услуги или търгуват със стоки.

Подкрепи Economic.bg