Land Rover представи новия 7-местен SUV

Представянето му влезе в рекордите на Гинес

Land Rover представи новия 7-местен SUV

Land Rover представи новия седем местен SUV – Discovery, като счупи световния рекорд на Гинес за най-голяма конструкция от LEGO, строена някога.

Дългогодишните собственици на Land Rover Discovery Беър Грилс, сър Бен Ейнсли и Зара Филипс взеха участие в динамичното представяне на живо на най-функционалния модел на Land Rover, състоящо се около 13-метрова LEGO версия на лондонския Тауър Бридж.

Сцената за представянето е направена от 5 805 846 отделни LEGO блокчета и чупи предишния световен рекорд на Гинес с 470 646 броя. Поставени едно до друго, блокчетата биха заели почти 200 мили или от Тауър Бридж в Лондон до Париж.


Водени от единствения във Великобритания сертифициран LEGO професионалист, Дънкан Титмарш, на екипа от специалисти в конструирането с LEGO във Великобритания им отне пет месеца да построят невероятната конструкция на Тауър Бридж. Тя е издигната на територията на Пакингтън Хол, Уоруикшир, Великобритания – близо до завода на Land Rover в Солихъл, където ще се произвежда новият Discovery.

Като част от зрелищното представяне британският авантюрист Беър Грилс се появи по типично вълнуващ начин, спускайки се с въже от върха на огромната инсталация на Тауър Бридж, през отворения подвижен мост, на сцената до новия Discovery.

За финал сър Бен Ейнсли – капитан на отбора Land Rover BAR - превози своя ветроходен екипаж през дълбоката 900 мм вода под моста и така демонстрира несравнимата проходимост и функционалност на новия SUV на Land Rover. Сър Бен теглеше LEGO реплика на лодката на Land Rover BAR, прецизен модел от 186 500 блокчета на лодката, която ще се състезава за Купа Америка следващата година.


Отстрани на модела на Тауър Бридж имаше две ‘Зони Discovery’ от LEGO, които честваха 27-годишното наследство на Land Rover Discovery. Конната зона, с домакин признатия ездач Зара Филипс, включваше типично британска сцена на пикник, направена изцяло от LEGO блокчета. Приключенската зона на Беър Грилс включваше LEGO огън и големи камъни, за да пресъздаде сцена на типично планинско изследване.

Новият Discovery представлява следващата стъпка от етапа на развитието на Land Rover. Jaguar Land Rover е един от водещите във Великобритания работодатели на завършващи специалисти и стажанти: 3 000 души са се присъединили през последните шест години и 400 нови работни места са заети от началото на 2016 г.

"През годините съм развил силна връзка с автомобилите на Land Rover и за мен те въплъщават онзи приключенски дух, комбиниран със солидна надеждност, който служи на нуждите и на младо семейство. Land Rover Discovery е безценен при експедиции, независимо дали се снимат филми в пустинята, джунглите или планините и при това той пак е перфектният автомобил за всекидневно семейно ползване. Момент на гордост е да бъда тук с Land Rover, за да представим новия Discovery на света", Беър Грилс. 

Всеки, който желае да се докосне до новия, изключително интригуващ нов модел на Land Rover, ще може да го направи за кратък период в средата на октомври в шоурума на Jaguar Land Rover в Мото-Пфое Люлин. Предварителни поръчки за новото Discovery могат да се правят от сега, като първите доставки се очакват в началото на 2017-та година. Моделът се предлага на цени, започващи от 97 000 лв. с ДДС.


Коментари: 0