Летища, на които няма да усетите чакането (галерия)

Те предлагат всякакви атракции за пътниците

Летища, на които няма да усетите чакането (галерия)

Почти на всеки се е случвало да стои дълго по летища или заради забавен полет, или задари часове престой между два полета. Обикновено времето минава бавно и досадно...

Но има и летища, на които ще отлети неусетно, защото са се постарали да създадат достатъчно атракции за приятно прекарване.

Вижте списъка, направен от „Бизнесинсайдър”:

Changi Airport – Сингапур

На летището в Сингапур има двуетажна ботаническа градина с водопад, градина с кактуси, орхидеи и слънчогледи. На покрива има басейн, може да релаксирате и в спа центъра. Това с част от причините то да бъде избирано често за най-доброто летище в света.

Schiphol Airport - Амстердам

Тук има отворен клон на музея Riijkmuseum, където може да видите холандско изкуство - картини, книги, музика. Летището предлага и 6XD зала за кратки филми със специални ефекти или пък друга необичайна атракция – кислороден бар, където може да релаксирате сред аромати на лавандула и евкалипт.

McCarran International Airport – Лас Вегас

Къде, ако не на летището в Лас Вегас, може да залагате? На двата терминала има около 1300 слот машини. На терминал 1 е разположен музей на авиацията на Южна Невада.

Dubai International Airport - Дубай


Dubai International Airport има най-големия дюти-фри магазин в света, разположен на 58 000 кв. фута площ. Може да потренирате във фитнес салона, където има още басейн и масажи. Друг начин за почивка е разходката из дзен градините на аеропорта.

Haneda Airport – Токио


Тук може да гледате звездите в планетариума на Starry Cafe или да направите покупки на суши и други японски традиционни продукти от пазара Edo.

Munich Airport - Мюнхен

Освен че може да пробвате много видове немска бира, тук може да практикувате и сърф. През юли и август се провежда сърф събитие, на което може да се порадвате на най-големите изкуствени вълни.

Athens Airport - Атина


Летището в Атина има мини-музей, в който може да разгледате археологически находки от древността.

Incheon Airport - Сеул


Летището в Сеул има два кино салона, ледена пързалка, голф игрище с 18 дупки и 7 градини. В културния център пък може да се насладите на корейска музика и танци.

Vancouver International Airport – Ванкувър


Тук може да се порадвате на над 5000 вида морски обитатели в аквариума.

Taoyuan International Airport – Тайпе


В книжарницата за електронни книги може да наемете iPad или електронен четец, или пък да прочетете истинска книга и списание – на английски или на китайски.

Heathrow Airport – Лондон


Къде, ако не на летището в Лондон, може да напазарувате от емблематичния Harrods. На терминала има и арт галерия за съвременно изкуство.

Hong Kong International Airport – Хонконг

И тук забавленията са доста – голф игрище с 9 дупки, или най-големия IMAX екран за кино. Можете да заведете децата си в Dream Come True Education Park – увеселителен парк, който предлага детегледачки, болница, космически кораб, пожарна и мини летище. Има и гейминг зона, където може да пробвате последните PlayStation.
Коментари: 0