Lexus представи нов авангарден електрически автомобил (снимки)

Луксозната марка обяви планове за ускоряване на електрификацията на моделите

Lexus представи нов авангарден електрически автомобил (снимки) 3 Снимки

Снимка: Lexus

Автор: Economic.bg

Lexus планира до 2025 г. да представи в световен мащаб 20 нови автомобила с изцяло нов дизайн. Поне половината от тях ще бъдат изцяло електрически или електрифицирани хибриди. За да символизира посоката на бъдещите си превозни средства, луксозната марка, собственост на Toyota Motor, представи във вторник нова концептуална кола, наречена LF-Z Electrified.

Електрическото превозно средство се отличава с много от фирмените дизайнерски елементи на компанията, като фарове и решетката на шпиндела, но с нови, по-модерни интерпретации. Интериорът на автомобила се отличава с минималистичен дизайн, включително и с множество екрани, ориентирани към водача. Редица производители вече преминаха към подобен дизайн, имитирайки елементи от електромобилите на Tesla.

Lexus не разкри очакванията за производителност като обхват, конски сили или въртящ момент. Автомобилните производители често използват концептуални превозни средства, за да преценят интереса на клиентите или да покажат бъдещата посока на развитие.

Lexus е по-бавен от останалите марки при пускането на изцяло електрически превозни средства, а компанията реши да разработва хибридни версии след успеха на Toyota Prius. Ситуацията може да се промени през следващите години – целта на компанията е да предложи електрифицирани варианти на всички свои модели до 2025 г.. Очаква се продажбите на електрически превозни средства да надвишават тези на автомобилите с бензинови двигатели.

„Електрифициран“ може да означава изцяло електрическо превозно средство или хибридно, което съчетава електрификацията с двигатели с вътрешно горене. Ръководителите на Toyota отказаха да коментират планираните бройки от всеки модел или колко превозни средства са предвидени за САЩ.

Коментари: 0