LG с услуга за мобилни плащания

Засега тя ще е само в Южна Корея

LG с услуга за мобилни плащания
252 ~ 1 мин. четене
Корейският производител на телефони LG обяви, че планира да разработи и внедри собствена система за мобилни плащания, която ще се нарича LG Pay. Така тя ще последва съществуващите вече Apple Pay, Android Pay и Samsung Pay.

"Вече е официално! Партнираме си с Shinhan Card and KB Kookmin Card, за да подготвим пускането на LG Pay.", стана ясно от Facebook страницата на компанията, предаде TechCrunch.

Въпросните партньори са южнокорейски банки и с тях LG ще пусне системата първо в страната. Засега не се споменава дали услугата ще се разрасне и в международен план. Компанията отказа да даде подробности за предстоящото нововъведение, но заяви, че през следващите седмици ще бъдат ясни повече детайли. 

Макар LG Pay да има потенциал да пожъне големи успехи в Южна Корея, трудно е да пробие на международния пазар, където изостава от Apple, Samsung и други по отношение на продажбите. 

След като въвдеждането на услуга за онлайн плащания се оказа трудна за Samsung, който има значително по-голям пазарен дял и поддържа по-широк набор от методи за плащане, то ще бъде още по-трудно за по-малките конкуренти.
Подкрепи Economic.bg